Wij verkopen
ECOMAXX

 

Veel motorrijders zullen het herkennen; na een poosje stilstaan wil je de motor pakken voor een rit. Echter hij start slecht of niet en na veel pogingen loopt hij erg beroerd. Dit is meestal het gevolg van de slechtere biobrandstof die tegenwoordig verkocht wordt bij de benzinepomp.
De moderne brandstoffen trekken meer water aan omdat de toegevoegde alcohol in de benzine hygroscopisch is. Dit water wordt dan in de brandstof opgelost en zakt naar de bodem van je tank, waardoor ter plekke roestvorming optreedt en zich een laag 'drab' vormt. Ook bevatten de moderne brandstoffen componenten die aluminium, koper en messing aantasten. Deze oxides, samen met bacteriegroei en gomvorming, veroorzaken verstoppingen in het brandstofsysteem. De levensduur van de moderne benzine is 3 tot 4 maanden na het raffineren. Dit betekent dat de benzine na je tankbeurt bij de pomp nog zo'n maximaal 1 tot 2 maanden bruikbaar is en je voor die tijd je motor moet hebben afgetankt met nieuwe benzine.

ECOMAXX
Omdat motorfietsen over het algemeen vaak wat langer stilstaan tijdens een winterstop, zeker de wat oudere modellen, ontstaan er veel problemen door de brandstof met de bijbehorende extra kosten van reparatie. Met name de carburateur modellen ondervinden hier erg veel last van door de in een carburateur toegepaste materialen die last hebben van corrosie en gomvorming. Deze problemen zijn eenvoudig te voorkomen door gebruik van een betere brandstof. Zo'n betere brandstof is de Ethanol vrije Ecomaxx Bike fuel 4. Dit is een alkylaatbenzine en deze benaming is afkomstig van het woord alkylering. Alkylaat is een olieproduct, het is een synthetisch geproduceerd benzinecomponent. Dit proces wordt uitgevoerd in raffinaderijen. Uit de overtollige gassen uit de destillatie van ruwe olie wordt alkylaat gevormd. Door het samenvoeging van de gasvormige butaanmoleculen wordt een zeer zuivere brandstof gemaakt die maximaal uit 10 verschillende componenten bestaat (normale benzine bevat ongeveer 350 verschillende componenten).

DE VOORDELEN:
" Ethanol vrij
" Meer dan 3 jaar houdbaar
" Ideaal voor gebruik tijdens de winterstop
" Probleemloos starten na lang stilstaan
" Mengbaar met alle andere soorten benzine
" Tast het brandstof systeem niet aan
" Carburateurs, sproeiers en andere delen blijven schoon
" Eenvoudig toe te passen

HOE TOE TE PASSEN:
Het overschakelen naar Ecomaxx is eenvoudig. Voor oudere motoren die zo nu en dan eens bereden worden tijdens een ritje, kan men beter altijd Ecomaxx tanken. Als het motoren betreft die in de zomermaanden regelmatig bereden worden kan volstaan worden met alleen tijdens de winterstop de benzinetank vullen met Ecomaxx. Tijdens de zomermaanden dan wel een premium benzine tanken, want de E10 is een 'killer' voor je motor.
Je begint met een lege benzinetank (leegrijden of aftappen) en vult deze daarna met Ecomaxx. Hierna nog even 10 kilometer rijden om alle oude benzine uit het systeem te verwijderen. De motor kan nu zonder problemen meer dan 3 jaar stilstaan zonder een startprobleem. De motor start na de winterstop zonder problemen en brengt je zonder verrassingen naar je bestemming. Bij motoren die in de zomer minimaal één maal per maand flinke stukken bereden worden (inclusief een tankbeurt), kun je daarna je benzinetank gewoon afvullen met benzine uit de pomp. Vergeet niet voor de volgende winterstop weer Ecomaxx toe te passen.

NOG WAT TIPS
" Zet tijdens de wintermaanden ongeveer één maal per maand je benzinekraan even open. De benzine in je vlotterkamer verdampt. Door de vlotterkamer weer even vol te laten lopen, blijven de onderdelen van je carburateur ondergedompeld in de brandstof en gaan niet oxideren.
" In het voorjaar kun je gewoon de Ecomaxx aanvullen met brandstof uit de benzinepomp. Vergeet niet je benzinetank weer met Ecomaxx te vullen voordat je de motor wegzet voor langere tijd.
" Tank nooit E10 in je motorfiets, maar altijd een premium benzine. Goede benzine is o.a. BP Ultima en Shell V-Power.


Terug