Geen rammelende gashandel meer!

TECH TIP
Geen rammelend gashandvat meer

Met name de fraaie aluminium billet gashandvatten hebben de neiging om onsympathiek te rammelen en te trillen op je motor. Je krijgt er dooie vingers van en het rijdt niet prettig. Er is echter een eenvoudige oplossing voor dat het ei van Columbus is. Gewoon een kogellager monteren waar het gashandvat in de toekomst op draait. Het complete setje wordt geleverd door Arlen Ness. Het kost weinig, werk perfect en geeft veel extra rijcomfort.

Je begint met de rechterzijde van je stuur met een zaag of pijpensnijder een ½ inch in te korten om plaats voor het nieuw te monteren lager te maken. Hierna duw je het lager zelf helemaal naar achter in het draaiend deel van je gashandel. Van de twee bij de kit meegeleverde rode plastic proppen kies je diegene uit die strak in je stuur past. Je draait daar de bijgeleverde inbusbout in en monteert de boel in je stuur. De bij het pakket behoren inbusbout heeft een speciale kop, waar het lager in je gashandel later precies overheen past. Als je nu het gashandel weer monteert, moet je even een beetje bewegen met het handel tot je voelt dat de kop van de inbusbout in het lagertje valt. Even het gashandel weer vastzetten en klaar is Kees. Naast dat je voortaan van het rammelen afbent, zul je merken dat het gashandel ineens veel soepeler en egaler draait.
Het onderdeelnummer van deze Arlan Ness kit is 07-099 en wordt o.a. geïmporteerd door Zodiac. De kit is verkrijgbaar via je local dealer.

Eerst korten we het stuur in om plaats te maken voor het lager.
Het systeem van Arlan Ness. Het plastic deel valt in het stuur, het lager komt in het handvat.
Als de boel in het stuur zit kan het gashendel er weer op. Let erop dat het lagertje over de inbusbout valt.
Het gashendel er weer op en rijden maar!